Afroomkluizen

Afroomkluizen, ook wel afstortkluizen genoemd, zijn bedoeld om geld, sleutels of belangrijke documenten in te deponeren. Afstortkluizen kenmerken zich door de afstortgleuf of de afstortklep die in de kluis geplaatst zijn. Dankzij de afstortopening kan er worden afgestort zonder dat iedereen zomaar toegang krijgt tot de inhoud van de kluis.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
65 items
 1. De Raat ETE
  ... info laden
  369,00
 2. De Raat MPE 1
  ... info laden
  705,00
 3. De Raat MPE 2
  ... info laden
  864,00
 4. De Raat MP 1
  ... info laden
  510,00
 5. De Raat MP 2
  ... info laden
  664,00
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
65 items

Geschikte situaties voor het gebruik van afstortkluizen

Afroomkluizen kunnen breed worden ingezet, maar er is een aantal situaties waarin ze veel gebruikt worden en erg nuttig zijn. Een voorbeeld van zo’n situatie is een afroomkluis in de horeca. Daar wordt vaak nog veel met contant geld betaald waardoor er al snel een groot bedrag aan contant geld in de kassa aanwezig is. Door een afroomkluis onder de toonbank te plaatsen kan contant geld gemakkelijk en snel worden afgeroomd.

Het primaire doel van een afstortkluis is voorkomen dat de gehele dagomzet verloren gaat in het geval van een overval. Het is daarbij wel belangrijk dat, afhankelijk van de sterkte van de kluis, de afstortkluis dagelijks geleegd wordt. Als er niemand in het pand aanwezig is kunnen inbrekers namelijk proberen om de kluis open te breken en de inhoud alsnog stelen.

Afroomkluizen die geschikt zijn voor het afstorten van sleutels

Garagebedrijven, verhuurbedrijven en vakantieparken zijn voorbeelden waar een afstortkluis uitstekend ingezet kan worden voor het deponeren van sleutels. Als klanten buiten de reguliere openingstijden hun auto langsbrengen, een voertuig terugbrengen of het vakantiepark verlaten is het belangrijk dat de sleutels veilig worden overgedragen. Middels een afstortkluis voor sleutels is dat mogelijk.

Kies daarvoor een afroomkluis die is uitgerust met een ruime klep, lade of gleuf waar de sleutels doorheen passen. De afroomkluis is door de beheerder te openen met een sleutelslot of een digitaal codeslot om de kluis leeg te halen.

Kluizen met verschillende afstortmogelijkheden

De kluizen in deze categorie beschikken over diverse manieren van afstorten. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Een afstortgleuf
 • Een afstortklep
 • Een afstortlade (met vergrendeling van de lade)

Indien u wilt dat alleen specifieke personen kunnen afstorten in de kluis, dan kunt u kiezen voor een afstortlade met vergrendeling van de lade. Maar als u wilt dat iedereen kan afstorten in de kluis, is een afstortgleuf of een afstortklep de meest geschikte oplossing. U kunt een keuze maken aan de hand van wat u het beste vindt passen bij uw situatie.

Heeft u advies nodig of vragen over de aankoop van een afstortkluis?

Outletkluizen.be heeft zich ontwikkelt als de specialist op het gebied van kluizen. Voor elke kluis zijn wij in staat om u te adviseren en een passende oplossing te bieden. Heeft u vragen over ons assortiment of over de beste oplossing voor uw probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de beste kluis.