Brandkasten

Bij ons vindt u een groot aanbod brandwerende kluizen en brandkasten van kwalitatieve merken zoals De Raat, Salvus en Sistec. Deze kluizen bieden optimale bescherming tegen die verwoestende gevolgen die een brand kan aanrichten. Door uw waardevolle eigendommen of bedrijfsarchieven op te bergen in een gecertificeerde brandkast voorkomt u dat uw eigendommen in rook opgaan. Let bij het kiezen van uw brandwerende oplossing op de certificering en mate van brandwerenheid. Afhankelijk van de inhoud van de kluis heeft u verschillende bescherming nodig.

Producten 1-20 van 198

per pagina
Filteren
Selectie verfijnen
 1. Masterlock L1200 kopen? | Outletkluizen.be
  Masterlock L1200
   
  49,95 incl. BTW
 2. First Alert 2011 kopen? | Outletkluizen.be
  First Alert 2011
   
  59,95 incl. BTW
 3. First Alert 2017 kopen? | Outletkluizen.be
  First Alert 2017
   
  64,95 incl. BTW
 4. Masterlock LCFW30100 kopen? | Outletkluizen.be
  Masterlock LCFW30100
   
  82,95 incl. BTW
 5. Masterlock LFHW40102 kopen? | Outletkluizen.be
  Masterlock LFHW40102
   
  119,95 incl. BTW
 6. Sun Safe Electronic EM 015 kopen? | Outletkluizen.nl
  Sun Safe Electronic EM 015
   
  184,95 Vanaf 175,00 incl. BTW
 7. SafetyFirst FireDoc 1K
  SafetyFirst FireDoc 1K
   
  Normale prijs 219,00 Speciale prijs 199,00 incl. BTW
 8. Sun Safe Electronic ES 020 kopen? | Outletkluizen.nl
  Sun Safe Electronic ES 020
   
  209,00 incl. BTW
 9. Phoenix Titan II FS1281K
  Phoenix Titan II FS1281K
   
  219,00 incl. BTW
 10. SafetyFirst FireDoc 1E
  SafetyFirst FireDoc 1E
   
  Normale prijs 239,00 Speciale prijs 219,00 incl. BTW
 11. Salvus Torino 1
  Salvus Torino 1
   
  220,15 incl. BTW
 12. SafetyFirst FireDoc 2K
  SafetyFirst FireDoc 2K
   
  249,00 incl. BTW
 13. Sun Safe Electronic ES 031D kopen? | Outletkluizen.be
  Sun Safe Electronic ES 031D
   
  258,00 incl. BTW
 14. Phoenix Titan II FS1281E
  Phoenix Titan II FS1281E
   
  269,00 incl. BTW
 15. SafetyFirst FireDoc 2E
  SafetyFirst FireDoc 2E
   
  269,00 incl. BTW
 16. Lips Chubbsafes HomeSafe 10 KL • SecrutiyWebshop.com
  Lips Brandkasten HomeSafe 10 KL
   
  289,00 incl. BTW
 17. SafetyFirst FireDoc 3K
  SafetyFirst FireDoc 3K
   
  289,00 incl. BTW
 18. Salvus Torino 2 kopen? | Outletkluizen.nl
  Salvus Torino 2
   
  306,00 incl. BTW
 19. SafetyFirst FireDoc 3E
  SafetyFirst FireDoc 3E
   
  309,00 incl. BTW

Producten 1-20 van 198

per pagina

Het kiezen van de juiste brandwerende kluis

Met een breed scala aan verschillende brandwerende kluizen en brandkasten kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Allereerst is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de verschillende kluissoorten die worden aangeboden. Hieronder vindt u een overzicht van alle brandwerende kluissoorten die door ons worden aangeboden met daarbij het primaire doel waarvoor ze gebruikt dienen te worden:

 • Brandwerende archiefkasten zijn ideaal voor gebruik in een bedrijfspand of kantoor en zijn geschikt voor het opbergen van bijvoorbeeld ordners en bedrijfsarchieven. De archiefkast is eenvoudig in te richten met de meegeleverde legbladen. Bovendien levert een archiefkast bescherming tegen indringers door middel van een sleutel- of elektronisch slot.
 • Brandwerende boxen zijn kleine brandkasten die een basis bescherming tegen brand leveren. Een brandwerende box is geschikt om waardevolle documenten, data of kostbaarheden in op te bergen. Bovendien hebben de meeste boxen een geïntegreerde handgreep zodat de box gemakkelijk kan worden verplaatst.
 • Brandwerende ladekasten zijn de ideale oplossing om uw belangrijke documenten veilig in op te bergen. Door het ladesysteem met hangmappen kunt u de documenten gemakkelijk organiseren zoals in een normale ladekast. Bovendien is elke lade afzonderlijk van elkaar worden afgesloten.
 • Datakluizen bieden brandwering tegen al uw data. Data is veel kwetsbaarder tegen beschadiging door brand dan documenten. Alle soorten informatiedragers zoals tapes, negatieven, DVD's, CD-rom's, USB-sticks en andere dragers die digitale media bevatten worden beschermd. Een datakluis wordt ook wel een datasafe genoemd. 
 • Documentenkluizen zijn voornamelijk bedoeld om documenten te beschermen tegen de gevolgen van brandschade. Een documentenkluis is specifiek getest op hoe lang de binnentemperatuur van de kluis onder de kritieke temperatuur blijft en op basis daarvan wordt de kluis gecertificeerd. 

Kluishulp

De keuze van de juiste brandwerende kluis hangt grotendeels af van uw wensen. Daarnaast zijn er ook een aantal standaard vragen welke beantwoord moeten worden om tot de juiste keuze te komen. Zo is het allereerst van belang wat u in de kluis wilt opbergen. Het is namelijk afhankelijk van de spullen die in de kluis opgeborgen worden mag de binnentemperatuur van de kluis niet hoger worden dan de kritieke grens:

 • 52°C voor data media. Dit zijn onder andere tapes, negatieven, harde schijven DVD's, CD-rom's, USB-sticks, geheugenkaarten en andere digitale informatiedragers. Bovendien mag de relatieve luchtvochtigheid in de kluis niet hoger mag worden dan 85% omdat het dan alsnog zou beschadigen.
 • 177°C voor papier. Dit zijn alle papieren documenten, archieven, certificaten, paspoorten et cetera. De relatieve luchtvochtigheid is niet van toepassing omdat papier niet vernietigd wordt als dit vochtig is.

Daarnaast is het belangrijk om een berekening te maken van de totale waarde aan geld en kostbaarheden wat u wilt opbergen in de kluis. De totale waarde is namelijk belangrijk voor de indicatie waardeberging van de brandwerende kluis. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte die u heeft om de kluis te plaatsen én wat de gewenste opbergcapaciteit is van de kluis.

Wat is brandwerend en hoe bepaal ik dit?

Als u op zoekt bent naar een kluis of box om contant geld, waardevolle bezittingen, documenten en/of archieven te beschermen tegen de vervelende gevolgen van brandschade, dan is het belangrijk om een brandwerende kluis te kiezen. De brandwerendheid van een kluis wordt uitgedrukt in 30, 60, 90 en 120 minuten en belangrijk is dar er een onderscheid wordt gemaakt tussen papieren documenten en data media zoals vermeldt in de kluishulp. De meeste brandwerende kluizen zijn uitgebreid getest volgens stricte normeringen om zo de brandwerendheid te kunnen meten. Gebaseerd op de resultaten wordt een kluis gecertificeerd. Meer informatie over de brandwerendheid alsmede de verschillende testen vindt u in de sectie wat is brandwerend.

Tip: In uw zoektocht naar een brandwerende kluis zal u ongetwijfeld de norm DIN 4102 tegenkomen. Belangrijk om te weten is dat kluizen met deze norm niet getest zijn en dus slechts een beperkte brandwering bieden!

De duur van brandwerendheid

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten. Dit zijn respectievelijk 30, 60, 90 en 120 minuten. Het is van belang om na te gaan wat u tegen brand wenst te beschermen en welk risico u loopt of juist niet wenst te lopen. Daarnaast heeft de locatie van de kluis een invloed op de brandveiligheid. Door de kluis in een kelder of begane grond te plaatsen voorkomt u het risico dat de kluis door instorting van de vloer naar beneden valt.

Bovendien kan de plaats bepalend zijn. Denk hierbij aan de tijd die de brandweer nodig heeft om de plaats te bereiken. Dit zal verschillend zijn voor bijvoorbeeld stedelijk gebied en een landelijk gebied en of de plaats goed te bereiken is door de brandweer.

Wat is inbraakwerend en hoe bepaal ik dit?

Het merendeel van de brandwerende kluizen is geconstrueerd om de inhoud van de kluis te beschermen tegen brandschade. Het kan echter ook zijn dat u de inhoud tegen inbraak wilt beschermen. Een kluis die zowel brandveiligheid en inbraakveiligheid combineert vraagt echter wel een hogere investering. De inbraakwerendheid van een kluis wordt aangegeven met een indicatie waardeberging. Dit is een term die aangeeft wat de totale waarde van contant geld en kostbaarheden is die de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Ons assortiment kluizen die beide eigenschappen bezitten vindt u in de categorie Inbraakwerende en Brandwerende kluizen.

Er zijn verschillende normeringen voor inbraakwerendheid en deze worden in de sectie wat is inbraakwerend in detail uitgelegd. U herkent een inbraakwerende kluis aan (aluminium) typeplaatje in of achterop de kluis. Als de kluis geen typeplaatje heeft dan is deze niet gecertificeerd.

Tip: het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar alvorens u een keuze maakt. Soms hebben verzekeringsmaatschappijen extra eisen of voorwaarden!

Het kiezen van een type slot

Er is een breed scala aan sloten beschikbaar voor kluizen en dus is het belangrijk om een keuze te maken voor een type kluisslot dat uw voorkeur geniet. Er zijn verschillende opties mogelijk zoals een cilinderslot, elektronisch slot en een dubbelbaard sleutelslot. Bovendien is er de mogelijkheid om een sleutelslot en elektronisch slot te combineren voor optimale veiligheid. Een elektronisch slot wordt in de volksmond ook geregeld een digitaal codeslot genoemd, maar in feitte is dit hetzelfde type slot. 

Elk kluisslot heeft zo zijn eigen voordelen maar ook nadelen. Een sleutelslot heeft als voordeel dat deze goedkoop is in aanschaf maar een nadeel is echter dat deze goed beheert dient te worden. De sleutel verliezen komt niet voor bij een elektronisch slot maar deze is wel duurder in aanschaf. Daarnaast komen bedieningsfouten frequenter voor bij een elektronisch slot. Een cilinderslot tot slot heeft als voordeel dat het erg eenvoudig te bedienen is en erg goedkoop in aanschaf is. Nadelig is echter dat de sleutel goed beheert moet worden. Meer informatie over alle kluissloten en de bijbehorende voordelen en nadelen leest u ind e sectie welk kluisslot.

Het verankeren van de kluis

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het verankeren van de kluis. Waar inbraakwerende kluizen vaak verankerd moeten worden voor het optimale resultaat is dit niet het geval bij brandwerende kluizen. Een brandwerende kluis heeft als primair doel het beschermen tegen brandschade en verankeringsgaten zouden de brandwerendheid van de kluis aantasten. 

Het is echter wel mogelijk om een brandwerende kluis te verankeren. Het is dan wel belangrijk dat u rekening houdt met het maximale toegestane gewicht op de locatie waar u de kluis wilt plaatsen en het gewicht van de kluis die u op het oog heeft. Kluizen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Zo is het mogelijk om een kluis vrijstaand te plaatsen of te kiezen voor bevestiging aan vloeren, muren, of binnenin een kast. 

Hulp en advies

Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze voor een brandwerende kluis, of wenst u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!