Brandkasten

Outletkluizen is aanbieder van een groot assortiment brandwerende kluizen en brandkasten van hoge kwaliteit merken, zoals De Raat Salvus en Sistec. Let bij het kiezen van uw brandwerende oplossing op de certificering en mate van brandwerenheid. Afhankelijk van de inhoud van de kluis heeft u verschillende bescherming nodig.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
250 items
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
250 items

De beste brandkast kiezen

Met een groot assortiment aan brandkasten en brandwerende kluizen wordt het maken van de beste keuze niet per sé gemakkelijker. Het belangrijkste is om een onderscheid te maken tussen de verschillende typen kluizen. Hieronder vindt u een overzichtelijk van ons assortiment brandwerende kluizen:

 • Brandwerende archiefkasten: dit type kluis is ideaal voor bedrijven waar belangrijke papieren documenten en ordners aanwezig zijn. Dankzij de losse legborden is de kluis geheel naar wens in te richten en dankzij het slot biedt de archiefkast bescherming tegen diefstal.
 • Brandwerende boxen: deze boxen bieden beginnende bescherming tegen brand en zijn vaak voorzien van een handgreep om gemakkelijk te transporteren. De koffer is geschikt voor documenten, data en kostbaarheden.
 • Brandwerende ladekasten: de laden in deze kast kunnen afzonderlijk van elkaar worden vergrendeld en zijn voorzien van hangmappen. Hierdoor kunnen documenten veilig en overzichtelijk worden opgeborgen.
 • Datakluizen: deze kluizen zijn ideaal voor datamedia, wat erg kwetsbaar is. Datadragers zoals tapes, negatieven, DVD’s, CD-rom’s en USB-sticks lopen bij een lagere temperatuur dan papier schade op. Kies daarom voor een datasafe om digitale media te beschermen.
 • Documentenkluizen: de documentenkluis is speciaal gemaakt om papieren documenten veilig te stellen. De binnentemperatuur van de kluis wordt gedurende een bepaalde periode onder de kritieke temperatuur gehouden.

Hulp bij het kiezen van de juiste kluis

Bij het kopen van een kluis is er eigenlijk een 5-tal vragen die u uzelf dient te stellen. Als u de 5 vragen beantwoordt heeft kunt u de passende kluis selecteren. Stel uzelf de volgende vragen:

 1. Waartegen wilt u uw eigendommen beschermen?
 2. Wat gaat u in de kluis opbergen?
 3. Aan welk type slot geeft u uw voorkeur?
 4. Waar wilt u de kluis plaatsen?
 5. Wat is de waarde van de spullen die u in de kluis gaat opbergen? 

Het belangrijkste om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een brandkast is dat de temperatuur van de kluis niet hoger wordt dan de kritieke grens:

 • 52°C voor data media zoals tapes, negatieven, DVD’s, CD-rom’s en USB-sticks. Ook is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in een datakluis niet boven de 85% uit mag komen.
 • 177°C voor papieren documenten.

Indien u de inhoud van de kluis ook wil beschermen tegen diefstal is het belangrijk om rekening te houden met de maximale waardeberging van de kluis. Bereken daarom van tevoren wat de aarde ongeveer zal zijn van de inhoud van de kluis.

Wat is de brandwerendheid van een brandkast?

De brandwerendheid van een brandkast wordt uitgedrukt in 30, 60, 90 of 120 minuten. Dit aantal minuten geeft aan gedurende welke periode de temperatuur in de kluis onder de kritieke temperatuur blijft. Dat is in het geval van digitale media 52°C en in geval van papieren documenten 177°C.

Als de brandkast getest is volgende strenge normen en aan de eisen voldoet krijgt hij een certificering. Kluizen die DIN 4102 gecertificeerd zijn, zijn niet getest en bieden slechts enkele minuten weerstand tegen brand.

De inbraakwerendheid van een brandkast

Een brandwerende kluis heeft als doel om de inhoud te beschermen tegen de gevaren van brand. Dit betekend niet meteen dat de kluis ook inbraakwerend is. Brandwerende kluizen zijn vaak voorzien van een eenvoudige slot en zijn niet ontworpen om de inhoud te beschermen tegen diefstal. Indien u wilt dat de kluis ook inbraakwerend is kiest u voor een inbraak- en brandwerende kluis.

Voor de vergrendeling van een brandkast zijn er verschillende sloten beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een cilinderslot, elektronisch codeslot of een dubbelbaard sleutelslot. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een sleutelslot met een elektronisch codeslot te combineren voor optimale veiligheid. Voor meer informatie over verschillende kluissloten kunt u ons artikel over kluissloten raadplegen.

Brandkast verankeren

Omdat verankeringsgaten in de kluis de brandwerendheid ervan aantasten zijn niet alle brandwerende kluizen voorzien van verankeringsgaten. Toch is het mogelijk om de kluis enigszins vast te zetten op de plaats waar u hem zet. U kunt de kluis namelijk verlijmen met speciale Polymet kit.

Heeft u advies nodig of heeft u vragen over brandkasten?

Outletkluizen.be heeft zich ontwikkelt als de specialist op het gebied van kluizen. Voor elke kluis zijn wij in staat om u te adviseren en een passende oplossing te bieden. Heeft u vragen over ons assortiment of over de beste oplossing voor uw probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de beste kluis.