Brandwerende boxen

Een brandwerende box of brandkoffer is een relatief goedkope oplossing voor de bescherming tegen brand. Denk hierbij aan documenten, papiergeld, USB sticks, DVD's en andere mediadragers. Een brandkoffer biedt bescherming tegen brand wat niet meteen betekend dat de brandwerende koffer ook inbraakwerend is.

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
3 items
  1. MasterLock LCFW30100
    ... info laden
    Normale prijs 89,95 Speciale prijs 79,95
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
3 items

Het kiezen van een brandwerende box

Als u op zoek ben naar een kleine en relatief goedkope brandwerende kluis, dan is een brandwerende koffer of box een goede optie. De meeste brandwerende boxen in deze categorie zijn getest en gecertificeerd volgens de normen UL 350 en ETL.

UL 350 heeft betrekking op de brandwerendheid van papier. Gedurende deze test wordt de kluis verhit tot zo'n 1000 graden Celsius waarbij de binnenkant niet warmer dan 177 graden Celsius mag worden. Dit is het kritieke punt waarboven papier wordt aangetast.

ETL heeft betrekking op de brandwerendheid van datamedia. In deze test wordt een brandwerende box getest en gecertificeerd voor ETL 30, ETL 60 of ETL 120 voor respectievelijk 30, 60 of 120 minuten brandwerendheid. Daarnaast heeft de box een additionele valtest van 4.5 meter moeten doorstaan zonder dat de inhoud beschadigd. Een ETL gecertificeerde kluis is geschikt voor digitale mediadragers zoals CD’s, DVD’s en memorysticks.

Inbraakwerendheid van een brandwerende koffer of box

Belangrijk om te weten is dat brandwerende boxen en brandkoffers geen bescherming bieden tegen inbraak en diefstal. De boxen zijn ontworpen om de inhoud te beschermen tegen hoge temperaturen en zijn vaak voorzien van een cilinderslot. Cilindersloten zijn over het algemeen gemakkelijk open te breken. Indien u uw waardvolle spullen ook tegen inbraak wilt beschermen, kijk dan eens naar onze privékluizen en meubelkluizen die zowel inbraakwerend als brandwerend zijn.

Brandkoffers van erkende merken

Bij Outletkluizen heeft u de keuze uit een groot aantal brandwerende koffers van erkende merken zoals MasterLock en First Alert. Afhankelijk van hoeveel spullen u in de brandkoffer wilt bewaren kiest u een exemplaar dat groot genoeg is. Voor het specifiek opbergen van papieren documenten kunt u het beste kiezen voor een brandwerende documenten box zoals de MasterLock LFHW40102.

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het kopen van een kluis?

Outletkluizen.be heeft zich ontwikkelt als de specialist op het gebied van kluizen. Voor elke kluis zijn wij in staat om u te adviseren en een passende oplossing te bieden. Heeft u vragen over ons assortiment of over de beste oplossing voor uw probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de beste kluis.