Wapenkluizen

Volgens de Belgische wet Wapen en Munitie dienen vuurwapens en munitie achter slot en grendel opgeborgen te worden. Daarbij moeten het wapen en de munitie apart van elkaar worden opgeborgen. De wapenkluis dient daarbij voldoende inbraakwerend te zijn en hij moet verankerd worden aan de muur of aan de vloer. Ons aanbod bestaat uit een ruime keuze pistoolkluizen en geweerkluizen.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
17 items
 1. SafetyFirst Hunter 8
  -10% / -€ 50,00
  ... info laden
  Regular Price 499,00 Special Price 449,00
 2. SafetyFirst Hunter 3
  -22% / -€ 80,00
  ... info laden
  Regular Price 359,00 Special Price 279,00
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
17 items

De juiste wapenkluis kiezen

Wapenbezitters in België zijn verplicht om te voldoen aan de strenge Belgische wetgeving die het noodzakelijk stelt om wapens en munitie separaat in een wapenkluis op te bergen. Dit geldt zowel voor handwapens als geweren. De kluizen in deze categorie voldoen aan deze eisen. Een wapenkluis is verplicht bij bezit en opslag van meer dan vijf vuurwapens. Wie minder bezit mag ook een van deze maatregelen treffen:

 • Een veiligheidslot (trekkerslot) aanbrengen op het wapen
 • Het wapen onklaar maken door het wegnemen van een essentieel onderdeel

De regelgeving schrijft geen specifieke normering voor op gebied van inbraakwerendheid van een wapenkluis. Daarom spreken we ook wel van een wapenkast. De meeste wapenkluizen beschikken daarentegen wel over een degelijke constructie. Hierbij geldt over het algemeen dat meer gewicht garant staat voor dikkere behuizing en daarmee inbraakwerendheid.  

Wie meer dan 11 vergunningsplichtige wapens bezit moet aan de verplichting voldoen om een zware wapenkluis in een extra afsluitbare en beveiligde ruimte te plaatsen.

Wapenkluis met sleutelslot of codeslot

In ons assortiment vindt u kluizen met een codeslot of met een sleutelslot. Beide typen sloten zijn even veilig en afhankelijk van de fabrikant is het slot gecertificeerd volgens de Europese EN1300 norm. Deze certificering houdt in dat het slot onafhankelijk getest is op aanvallen van buitenaf.

Het verankeren van een wapenkluis

Het is verplicht om alle kluizen met een gewicht onder de 1000kg te verankeren om te voorkomen dat die in het geheel worden meegenomen. Als een inbreker de kluis in zijn geheel meeneemt kan hij de kluis op een andere locatie openbreken en alsnog toegang krijgen tot de wapens in de kluis. Ondanks het feit dat enkel kluizen onder de 1000kg verankerd dienen te worden raden wij aan om de kluis ten alle tijden te verankeren. Hiermee verminderd u de kans dat de kluis gemanipuleerd kan worden.

De eisen aan een wapenluis

Voor het veilig opbergen van wapens in een wapenkluis geldt een aantal regels. Deze regels zijn opgesteld om te zorgen dat de wapens niet gebruikt kunnen worden door onbevoegden, maar ook om te zorgen dat de kans op ongelukken zo klein mogelijk is. De belangrijkste regels omtrent wapenbezit zijn de volgende:

 • Wapens dienen ongeladen opgeslagen te worden
 • Wapens dienen buiten het bereik van kinderen bewaard te worden
 • Wapens dienen apart van munitie bewaard te worden
 • Wapens dienen zo bewaard te worden dat het niet zichtbaar is dat daar wapens zijn
 • Werktuigen die de manipulatie van een wapenkluis mogelijk maken dienen in een andere ruimte bewaarde te worden dan waar het wapen zich bevindt

Houdt bij het plaatsen van de wapenkluis rekening met deze eisen om de kans dat onbevoegden toegang krijgen tot uw wapens te verkleinen.

Wapenkluizen voor geweren

Ook voor een wapenkluis voor uw geweer kunt u bij Outletkluizen.be terecht. Ons assortiment wapenkluizen bestaat uit kluizen voor handpistolen en voor geweren. De geweerkluizen zijn hoger waardoor lange geweren ook opgeborgen kunnen worden en hebben een capaciteit van 2 tot 10 geweren.

Outletkluizen.be: jarenlange ervaring met het adviseren over en verkopen van kluizen

Outletkluizen.be heeft zich ontwikkelt als de specialist op het gebied van kluizen. Voor elke kluis zijn wij in staat om u te adviseren en een passende oplossing te bieden. Heeft u vragen over ons assortiment of over de beste oplossing voor uw probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de beste kluis.