Brandwerende archiefkasten

Belangrijke documenten en archieven binnen uw bedrijf bewaard u het liefst veilig achter slot en grendel tegen diefstal en brandschade. Brandwerende archiefkasten zijn daar de ideale oplossing voor. Ze zijn voorzien van een degelijk slot, stevige behuizing en houden de binnentemperatuur onder de kritieke temperatuur van 177 °C.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
46 items
 1. De Raat Dera 800
  ... info laden
  1.329,00
 2. De Raat Dera 900
  ... info laden
  1.699,00
 3. Sistec TS1
  ... info laden
  2.059,00
 4. Sistec TS4
  ... info laden
  3.049,00
 5. Sistec TS2
  ... info laden
  2.729,00
 6. Sistec TSF 1909
  ... info laden
  4.129,00
 7. Sistec TSF 1912
  ... info laden
  4.519,00
 8. Sistec TSF 1507
  ... info laden
  2.929,00
 9. Sistec TSF 1007
  ... info laden
  2.459,00
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
46 items

Belangrijke documenten veilig opbergen in een archiefkast

Ieder bedrijf heeft er mee te maken: contracten, archieven en andere belangrijke documenten. Om deze netjes op te bergen is een archiefkast de ideale oplossing. Maar als u voor een inbraak- en/of brandwerende archiefkast kiest zijn de documenten meteen extra veilig beschermd.

Bij het kiezen van de beste archiefkast voor uw situatie is het belangrijk dat u rekening houdt met de opbergcapaciteit van de kast. Zorg dat u van tevoren weet hoeveel u ongeveer wilt opbergen in de kast zodat u een kast met voldoende opbergcapaciteit kunt uitzoeken. Wij raden altijd aan om een ruimere kast te kiezen dan u momenteel nodig heeft, een brandwerende archiefkast is tenslotte een duurzame investering.

Ruime keuze brandwerende archiefkasten bij Outletkluizen.be

Ons assortiment brandwerende archiefkasten bestaat uit kasten van verschillende grootten en met verschillende beschermende eigenschappen. Onze archiefkasten zijn naar wens in te richten dankzij de meegeleverde legborden. Ook zijn de kasten voorzien van minimaal twee afzonderlijk van elkaar af te sluiten compartimenten. De afzonderlijk af te sluiten compartimenten zorgen ervoor dat de brandwerendheid van de kast toeneemt.

Een brandwerend en/of inbraakwerend gecertificeerde archiefkast aanschaffen

De meeste archiefkasten binnen deze categorie zijn door een onafhankelijk instituut getest op brandwerendheid volgens de norm EN 15659 en indien van toepassing gecertificeerd. Deze norm houdt in dat de kast is blootgesteld aan temperaturen van 850 °C, als de binnentemperatuur van de kluis onder de 177 °C bleef is de kluis gecertificeerd. Enkele kluizen zijn blootgesteld aan temperaturen van 1090 °C, dat is de NT Fire 017 norm. De kluizen die deze tests zijn ondergaan zijn voor 30, 60, 90 of 120 minuten gecertificeerd.

Als een kluis gecertificeerd is staat dit duidelijk bij de productinformatie vermeld.

Advies: Ongetwijfeld zult u kluizen met een DIN 4102 certificering tegenkomen, deze kluizen zijn niet getest en slechts voorzien van brandvertragend materiaal.

Naast brandwerend zijn sommige archiefkasten ook inbraakwerend. Inbraakwerend gecertificeerde archiefkasten worden getest volgens de EN 1143-1 of EN 14450 norm. Kluizen die deze certificering dragen zijn getest door het ECB.S en is het hoogst haalbare. Binnen deze normen worden verschillende certificeringsklassen uitgegeven welke aangeven tot welke waarde de archiefkast gecertificeerd is.

Advies: Neem contact op met uw verzekeraar om te achterhalen welke exacte eisen zij stellen aan een kluis/kluiskast.

Vragen over brandwerende archiefkasten of persoonlijk advies nodig?

Outletkluizen.be heeft zich ontwikkelt als de specialist op het gebied van kluizen. Voor elke kluis zijn wij in staat om u te adviseren en een passende oplossing te bieden. Heeft u vragen over ons assortiment of over de beste oplossing voor uw probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de beste kluiskast.