Kassakluizen

Een kassakluis is lichter van gewicht dan een afstortkluis. Beide typen kluizen hebben dezelfde functie: het afstorten van contant geld. Een specifieke kassakluis is bedoeld om daggeld af te romen dat aan de kassa ontvangen wordt. Dankzij zijn lichte gewicht is een kassakluis gemakkelijk onder de toonbank te bevestigen waardoor het afromen nog gemakkelijker wordt. Koop vandaag nog uw voordelige kassakluis bij Outletkluizen.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
10 items
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
10 items

Groot aanbod diverse kassakluizen

Kassakluizen zijn beschikbaar in verschillende varianten. Zo zijn er kassakluizen waar kassalades individueel in geplaatst kunnen worden, kluizen voor meerdere kassalades en afroomkluizen. De varianten zijn beschikbaar met sleutelsloten en met elektronische codesloten.

Kassakluis of afstortkluis

Een kassakluis en een afstortkluis hebben beide dezelfde functie maar verschillen in inbraakwerendheid. Een afstortkluis is zwaarder en beter beveiligd tegen inbraak waardoor een hij geschikt is voor het opbergen van grotere geldbedragen. Een kassakluis is lichter van gewicht waardoor hij eenvoudig geïnstalleerd kan worden in de buurt van de kassa. Omdat hij lichter van gewicht is en minder inbraakwerend dan een afstortkluis kunnen er minder hoge bedragen in worden opgeborgen: vaak de dagomzet.

Doordat een afroomkluis/kassakluis is voorzien van een afstortklep of gleuf heeft niemand toegang tot de inhoud van de kluis behalve de eigenaar. Al het personeel kan daardoor veilig geld afromen zonder dat zij toegang krijgen tot de volledige dagomzet. Populaire kassakluizen die veel in winkels gebruikt worden zijn onder andere de volgende drie:

De juiste waardeberging kiezen

Om er zeker van te zijn dat uw contant geld veilig is opgeborgen wordt het aangeraden om een gecertificeerde kassakluis te kiezen. Als u regelmatig grote geldbedragen in de kluis opbergt en/of als u de kluis niet dagelijks leegt is het aan te raden om voor een stevigere gecertificeerde kluis te kiezen.

Een kluisslot kiezen en de kluis verankeren

De kassakluizen waar geld in wordt afgeroomd zijn voorzien van een klep of gleuf welke niet vergrendeld is. De kluisdeuren zijn voorzien van een dubbelbaards sleutelslot of een digitaal codeslot. Beide typen sloten zijn even veilig, u kiest het type slot dat u het prettigst vindt werken en waar u zich het veiligst bij voelt. Om u te helpen bij het kiezen van een geschikt type slot hebben wij daar een uitgebreid artikel over geschreven. Lees onze kluisslot keuzehulp voor meer informatie over kluissloten.

Om te voorkomen dat de kassakluis in zijn geheel gestolen wordt dient deze op de juiste manier verankerd te worden. In de meeste gevallen wordt de kluis geleverd met verankeringsmateriaal en is de kluis voorzien van verankeringsgaten. In de productomschrijving staat dit aangegeven.

Hulp of advies nodig bij de aankoop van een kassakluis?

Outletkluizen.be heeft zich ontwikkelt als de specialist op het gebied van kluizen. Voor elke kluis zijn wij in staat om u te adviseren en een passende oplossing te bieden. Heeft u vragen over ons assortiment of over de beste oplossing voor uw probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de beste kluis.