Vloerkluizen

Vloerkluizen zijn speciaal ontwikkeld om in de vloer ingebouwd te worden. Een vloerkluis is enkelwandig. Bij het inbouwen is het de bedoeling dat er rond de kluis beton wordt gestort. Dit zorgt voor een maximale bescherming tegen aanvallen van buitenaf, zowel tegen brand als inbraak. Bij Outletkluizen.be besteld u vloerkluizen tegen de laagste prijs gemakkelijk online.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 items
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
13 items

Vloerkluis kopen

Het voordeel van een vloerkluis is dat hij minimaal ruimte inneemt omdat hij in de vloer verwerkt wordt. Naast het feit dat dit veel ruimte bespaard zorgt dit er ook voor dat de kluis niet in het zicht staat en de inbreker hem minder snel zal vinden. Bovendien is het zo goed als onmogelijk om een vloerkluis in zijn geheel te stelen. Er zijn verschillende soorten vloerkluizen verkrijgbaar, bij de selectie dient u rekening te houden met een aantal basis criteria.

Voordat u überhaupt een kluis koopt is het belangrijk om te berekenen wat de waarde is van de spullen die u in de kluis wilt bewaren. Dit is namelijk van belang voor de indicatie waardeberging van de kluis. Daarnaast zijn de locatie en de opbergcapaciteit van belang.

De brandwerendheid en inbraakwerendheid van de vloerkluis

Indien u op zoek bent naar een vloerkluis om contant geld en/of waardevolle spullen te beschermen tegen inbraak en diefstal is het belangrijk om naar de inbraakwerendheid van de kluis te kijken (indicatie waardeberging). De indicatie waardeberging geeft aan hoeveel contant geld de verzekering zou moeten dekken volgens de fabrikant, als de kluis volgens de instructie is verankerd. In ons artikel over inbraakwerendheid leest meer over waardeberging.

Om uw eigendommen in een vloerkluis te beschermen tegen brandschade kiest u idealiter voor een brandwerend gecertificeerde vloerkluis. De brandwerendheid wordt dan weergegeven in 30, 60, 90 en 120 minuten. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen data media en papieren documenten.

Tip: neem contact op met uw verzekeraar als u een kluis wilt gaan kopen. Zij maken dan duidelijk wat hun eisen zijn bij het bewaren van waardevolle spullen en contant geld in een kluis.

Vloerkluis inbouwen

Het inbouwen van een vloerkluis vereist bouwkundige aanpassingen wat niet zomaar iedereen kan doen. Het is daarom raadzaam om een ervaren aannemer in te schakelen bij het plaatsen van een vloerkluis. Idealiter wordt een vloerkluis meteen geplaatst bij de bouw van een woning, maar dat is niet altijd mogelijk.

Outletkluizen.be: jarenlange ervaring met het adviseren over en verkopen van kluizen

Outletkluizen.be heeft zich ontwikkelt als de specialist op het gebied van kluizen. Voor elke kluis zijn wij in staat om u te adviseren en een passende oplossing te bieden. Heeft u vragen over ons assortiment of over de beste oplossing voor uw probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de beste kluis.